اسد الله بيرانوند ،رئيس سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه با بيان اين مطلب به ميراث آريا (CHTN ) گفت :بر اساس برنامه ريزي هاي صورت گرفته نخستين فصل کاوش هاي باستان شناسي \"قلعه يزدگرد\" پس از انقلاب به سرپرستي \"دکتر مسعود آذرنوش\" انجام مي شود.

وي با اشاره به اينکه مجوز لازم از سوي پژوهشکده صادر شده است، افزود: بر اساس برنامه ريزي هاي صورت گرفته کاوش هاي باستان شناسي قلعه يزدگرد دو ماه به طول خواهد انجاميد.

بيرانوند با تاکيد بر اهميت تاريخي اين قلعه تصريح کرد:در نيمه دهه ١٩٦٠ ، \" موزه آنتاريو رويال تورنتو\" زير نظر باستان شناس \"اي. جي. کيل\" ، در نيتجه حفاري محل \" قلعه يزدگرد\" به مجموعه‌اي از نمادهاي وسيع و هنري از کاخ ها دست يافت که از پايان عصر پارت ها (٢٢٦ بعد از ميلاد) به حال خود رها شده بودند.

گفتني است ،\"قلعه يزدگرد\" بر روي زميني بسيار مرتفع و مسطح در کنار کوه هاي زاگرس و در شمال شهر سرپل‌زهاب ، قرار گرفته است. از اين ارتفاع بود که قلعه يزدگرد بر روي جاده ابريشم حکمراني مي کرد.

بر اساس اين گزارش ، برخورداري فراوان اين مکان از مجسمه‌ها و تزيينات گچي همواره توسط کشاورزان بومي به عنوان منبع سنگ گچ آماده مورد استفاده قرار گرفته است. متاسفانه اين عمل گنج هاي فرهنگي و تاريخي بيشماري از گذشته قوم کرد را از بين برده است.

حفاري هاي \"کيل\" توانست شهري را با کاخ ها، استحکامات، نمادها، پرستشگاه ها و نظاير آنها از زير خاک بيرون ‌آورد که بصورت بسيار غني‌اي تزئين شده‌اند.

کار هنري بسيار ماهرانه در قلعه يزدگرد به نمايش گذاشتن شواهدي است که سنتهاي هنري شرق ( حيوان به سبک خاص و طرحهاي گلدار) و غرب ( حيوانات و انسانهاي زنده‌نما) رابه نمايش مي گذارد.

لازم به ذکر است ؛ يک ميليارد و 400 ميليون ريال اعتبار به منظور مطالعه ،مستندسازي و تملک املاک واقع در قلعه يزدگرد در سال جاري اختصاص يافته است.
116












انتهای پیام/

کد خبر 1386082721